Kruispunt bij Poortwachter, aansluiting op A12

De Parklaan wordt erg lang. Om het ontwerp goed te overzien, splitsen we de Parklaan op in vijf stukken. Dit is het vijfde en meest zuidelijke deel van de Parklaan: de Poortwachter. Op deze pagina vind je informatie over de route en belangrijke informatie over het ontwerp en de aanleg.

De Parklaan verbinden we met de A12. Daarvoor gebruiken we ‘De Poortwachter’. De Poortwachter bestaat uit de brug en het kruispunt bij de A12 in de buurt van Cinemec. Vanaf de Parklaan rijd je het kruispunt bij de Poortwachter op en vanaf hier zit je zo op de snelweg. De aansluiting zorgt er andersom voor dat je vanaf de A12 snel op de Parklaan zit en je al snel in Ede-Noord terechtkomt.

Het kruispunt bij de Poortwachter gooiden we daarom helemaal om. Verkeer gaat nu eerder van de snelweg af en rijdt direct het kruispunt op. Linksaf is Ede-Zuid en rechtsaf Wageningen en Bennekom. Rijd je rechtdoor op het kruispunt? Dan zit je straks op de Parklaan en dan ben je zo op de rotonde van de N224.

Werkzaamheden

Dit deel van de Parklaan is inmiddels volledig opgeleverd. Alleen de verbinding met de Parklaan mist nog, want het gedeelte ‘Hoekelum tot de Poortwachter’ moet nog aangelegd worden. Dat gebeurt samen met de rest van de Parklaan als de aanbesteding afgerond is.

Documenten

Planning