Kruispunt bij Poortwachter, aansluiting op A12

Aan de zuidkant wordt de Parklaan via de Poortwachter verbonden met de A12. Om deze ontsluiting mogelijk te maken, moet de huidige op-/afrit ‘omgeklapt’ worden. Waar het verkeer richting Arnhem nu met een bocht van 180 graden richting de Dreeslaan gaat, ligt de afslag na de omklapping wat eerder op de A12. 

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Nederlandse snelwegen. Rijkswaterstaat laat de aanleg van dit deel van de Parklaan uitvoeren in opdracht van de gemeente Ede.

Ontwerp en planning

Het ontwerp van de nieuwe op- en afrit bij de Poortwachter is gereed. Eind december start Heijmans met voorbereidende werkzaamheden. Er wordt gestart nabij de Maanderdijk met het gereed maken van het perceel voor de nieuwe afrit. In deze periode kan al het verkeer nog gewoon gebruik blijven maken van de Maanderdijk. Vanaf maart/april starten de werkzaamheden aan de Maanderdijk zelf. De weg wordt dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute. Zodra er meer bekend is over de planning en voortgang van de werkzaamheden lees je dat op deze pagina.

Documenten