Bomen verplaatst voor de aanleg van de Parklaan

Niet alleen het Theehuis, maar ook 8 bomen zijn ‘verhuisd’ om de aanleg van de Parklaan mogelijk te maken. Zeven bomen zijn van de Edeseweg naar de Hoekelumse Eng verplaatst en één boom van de Emmalaan naar de Enkalaan.

Voorbereiding op verplanting

De voorbereidingen voor de verplaatsing van de bomen werden al begin 2021 getroffen. Dat werd gedaan door ze ‘rond te steken’, waarbij er bewust wortels worden beschadigd om de boom nieuwe wortels aan te laten maken. Dit maakt de kluit compacter, en bereidt de boom voor op de verhuizing.

Verplaatsing naar nieuwe locatie

De nieuwe locaties van de bomen zijn dicht bij de plek waar ze eerder stonden. Zo is er een boom van de hoek van de Emmalaan en Bennekomseweg verplaatst naar de hoek van de Enkalaan en de Bennekomseweg. De overige zeven bomen stonden op de plek waar de nieuwe weg over de Hoekelumse Eng op de Edeseweg aansluit. Deze bomen zijn iets zuidelijker op de eng geplaatst, en straks vanaf het nog aan te leggen tweerichtingsfietspad richting Bennekom goed zichtbaar.

Verder groeien

De komende periode houden we de bomen uiteraard goed in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat ze ook op hun nieuwe locatie weer aanslaan en verder groeien.