Shermantank tijdelijk van zijn plek

De Shermantank op de Langenberg is tijdelijk van zijn plek. De iconische blikvanger maakt plaats voor de aanleg van de Parklaan.

De gerestaureerde M4 Shermantank uit de Tweede Wereldoorlog werd in de morgen van 18 januari opgetakeld. De tank is overgebracht naar een opslaglocatie, waar hij verblijft totdat hij niet meer in de weg staat bij de werkzaamheden voor de Parklaan.

Bevrijding van Ede

De Shermantank herinnert aan 17 april 1945. Ede werd toen bevrijd door het Canadese Calgary Regiment met Shermantanks. Deze eenheid maakte deel uit van de Britse Polar Bear Divisie. Sinds 1990 staat een van deze Shermantanks als monument op de Langenberg.

Naar de overkant

De tank keert naar verwachting in september weer terug met een nieuw likje verf. Niet op zijn vertrouwde plek, maar een tiental meter verder, aan de overkant van de Nieuwe Kazernelaan voor pannenkoekenhuis de Langenberg. Uiteraard weer met de loop richting Ede, om recht te doen aan de richting vanwaar de bevrijders Ede in 1945 kwamen binnenrijden.

Aanleg Parklaan start binnenkort

De aanleg van de Parklaan gaat binnenkort van start. Wilt u meer weten over de aanstaande werkzaamheden? Ga dan naar de pagina werkzaamheden.