Werkzaamheden

Voor de aanleg van de Parklaan moeten we verschillende werkzaamheden uitvoeren. Tijdens de aanleg moet er ook van alles in de grond gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van kabels en leidingen voor gas, water stroom en glasvezel. Of het vervangen van het riool en aanleggen van een warmtenet.

Op deze pagina lees je wat we wanneer doen en op welke plek. Als door werkzaamheden wegen of fietspaden niet bereikbaar zijn, lees je hier ook hoe je kunt omrijden. Soms kunnen we die informatie pas later toevoegen, omdat een omleiding vaak kort van te voren bekend is. Naast de informatie op deze pagina, geven we ook ter plekke aan dat een weg afgesloten is/wordt en hoe je omrijdt.

Inwoners die veel last zullen hebben van de werkzaamheden, bijvoorbeeld omdat ze er direct langs wonen, ontvangen van ons altijd meer informatie voordat de werkzaamheden starten.

Heb je vragen over werkzaamheden? Neem dan contact op met aannemer Van Gelder.

Werkzaamheden die nu bezig zijn

De volgende werkzaamheden voor de aanleg van de Parklaan zijn nu bezig:

Sinds maandag 11 september werken we nog aan de fietspaden in de Albertsunnel. Eerst is het fietspad van het centrum af drie weken lang aan de beurt. Fietst u tussen 11 en 29 september via de Albertstunnel naar het station? Dan wordt u omgeleid door de andere tunnelbuis. De omleiding gaat het hele kruispunt rond. U kunt ter plekke de omleidingsborden volgen.

Vanaf maandag 2 oktober werken we aan het fietspad vanaf de ENKA-wijk en Bennekom. Dit duurt ook drie weken.

Periode: tot en met het voorjaar van 2024.

Locatie: Edeseweg en Bennekomseweg, tussen viaduct A12 en kruispunt Emmalaan.

Bereikbaarheid: De weg is alleen open voor gemotoriseerd verkeer richting Bennekom. Fietsers kunnen beide kanten op blijven fietsen tussen Ede en Bennekom. Met de fiets hoef je maar een deel om te fietsen, onder meer over de Diedenweg.

Meer informatie

Op 14 augustus wisselde Van Gelder van werkvak op het deel tussen de Zandlaan en de A12. De rijstrook verplaatste naar de andere helft van de weg. De bushalte voor lijn 86 en lijn 653 is via de normale aanlooproute bereikbaar. Ook voor het andere verkeer blijft de situatie hetzelfde als voor 14 augustus.

Tot en met het voorjaar van 2024 zijn de Bennekomseweg en de Edeseweg alleen in de richting van Bennekom te berijden door automobilisten en ander gemotoriseerd verkeer. Dat levert hinder op voor automobilisten vanaf Bennekom richting Ede, reizigers met de bus en fietsers.  Woningen, bedrijven en andere locaties langs de route blijven bereikbaar.

Lees meer over de omleidingen voor automobilisten, voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

Periode: 3 juli tot en met medio januari 2024

Locatie: Nieuwe Kazernelaan

Bereikbaarheid: De werkzaamheden worden gedaan in vijf delen (fases). In elke fase werken we aan een gedeelte van de weg. Zo’n periode duurt drie tot zeven weken. Wanneer we aan het werk zijn in het deel waar u woont, is uw woning beperkt bereikbaar. U kunt er altijd lopend komen. En met de fiets aan de hand kunt u langs het stuk waar gewerkt wordt. Het is niet mogelijk om met de auto bij huis te komen om deze te parkeren. Uw woning blijft altijd bereikbaar hulpdiensten en zij weten van de werkzaamheden.

Woont u in het deel waar in een bepaalde fase wordt gewerkt? U ontvangt voor het begin van die fase maar informatie van aannemer Van Gelder. U hoort dan meer over de werkzaamheden, bereikbaarheid, parkeren en het ophalen van afval.

Meer informatie

De Nieuwe Kazernelaan wordt helemaal vernieuwd. We vervangen het asfalt door klinkers, er komt een nieuwe stoep en nieuwe putten waar regenwater in weg kan lopen. Na de werkzaamheden is de weg een 30 kilometerzone. Er is op de nieuwe weg veel ruimte voor fietsers. Het doorgaande autoverkeer dan doorrijden via de Generaal Hackettlaan.

Werkzaamheden die binnenkort starten

De Parklaan wordt steeds zichtbaarder, maar het duurt nog even voor hij klaar is. Na de zomervakantie start aannemer Van Gelder met de volgende werkzaamheden. Blijf op de hoogte via deze website, de nieuwsbrief of de bouwapp van Van Gelder. Omwonenden en andere direct betrokkenen ontvangen altijd voordat de werkzaamheden starten een brief met meer informatie.

Periode: vanaf najaar 2023

Locatie:  Edeseweg/Freule van Wassenaerlaan

Bereikbaarheid: De weg is alleen open voor gemotoriseerd verkeer richting Bennekom. Fietsers kunnen beide kanten op blijven fietsen tussen Ede en Bennekom.

Meer informatie

Ter hoogte van de Freule van Wassenaerlaan leggen we een rotonde aan waar fietsers voorrang hebben. Net onder de A12, voorbij de nieuwe Parklaan, maakt aannemer Van Gelder een nieuwe rotonde bij de Freule van Wassenaerlaan. De rotonde is onderdeel van het piccobellopad tussen Ede en Bennenkom. Kijk voor meer informatie op de website van het Pico Bello Pad.

Werkzaamheden die klaar zijn

De volgende werkzaamheden voor de aanleg van project de Parklaan zijn al afgerond:

  • Nieuwe rotonde op de N224 bij de afslag Drieberg.
  • Aanleg van de Generaal Hackettlaan. Deze nieuwe weg gaat van de rotonde op de N224 tot aan de Klinkenbergerweg. De verlichting op het eerste deel van de Generaal Hackettlaan werkt nog niet. We doen ons best om dat zo snel mogelijk op te lossen, maar hiervoor zijn we afhankelijk van anderen. Hierdoor duurt het langer dan gewenst.
  • Er ligt een nieuw riool onder de Enkalaan, de weg heeft nieuw asfalt en is klaargemaakt voor aansluiting op de nieuwe situatie.
  • De aansluiting van de Eikenlaan op de Nieuwe Kazernelaan is aangepast. Zo sluit de Eikenlaan aan op de nieuw aangelegde Parklaan.
  • Aanleg van faunatunnels onder de Edeseweg door. Kleine dieren kunnen zo veilig van de ene naar de andere kant oversteken.
  • Aanleg van een breed fietspad aan de oostkant van de Edeseweg. Hierover kunnen fietsers veilig in twee richtingen fietsen tot het einde van de werkzaamheden.
  • Vernieuwing van het kruispunt met de Emmalaan/Akulaan, zodat de weg klaar is voor de nieuwe situatie.
  • Aanpassen fietsoversteek Sysseltselaan