Werkzaamheden

Voor de aanleg van de Parklaan moeten we verschillende werkzaamheden uitvoeren. Op deze pagina lees je wat we wanneer doen en op welke plek. Als door werkzaamheden wegen of fietspaden niet bereikbaar zijn, lees je hier ook hoe je kunt omrijden.

Heb je vragen over werkzaamheden? Neem dan contact op met aannemer Van Gelder.

Periode: 16 januari tot en met het voorjaar van 2024.

Locatie: Edeseweg en Bennekomseweg, tussen viaduct A12 en kruispunt Emmalaan.

Bereikbaarheid: De weg is alleen open voor gemotoriseerd verkeer richting Bennekom. Fietsers kunnen beide kanten op blijven fietsen tussen Ede en Bennekom. Met de fiets hoef je maar een deel om te fietsen, onder meer over de Diedenweg.

Meer informatie

Vanaf 16 januari 2023 tot en met het voorjaar van 2024 zijn de Bennekomseweg en de Edeseweg alleen in de richting van Bennekom te berijden door automobilisten en ander gemotoriseerd verkeer. Dat levert hinder op voor automobilisten vanaf Bennekom richting Ede, reizigers met de bus en fietsers. Medio mei wordt de omleidingsroute voor fietsers gewijzigd.

Woningen, bedrijven en andere locaties langs de route blijven bereikbaar. Dat komt doordat de kruispunten Emmalaan/Akulaan, Enkalaan en Zandlaan/Horalaan toegankelijk blijven voor verkeer.

Periode: 3 tot en met 9 april 2023.

Locatie: Bovenbuurtweg.

Bereikbaarheid: De weg is afgesloten van 3 tot en met 7 april voor gemotoriseerd bestemmingsverkeer en van 5 tot en met 7 april afgesloten voor fietsers.

Meer informatie

De Bovenbuurtweg wordt verlegd naar beneden om ruimte te maken voor de Parklaan en het geluidsscherm.

Periode: 12 april tot en met 9 mei 2023.

Locatie: Enkalaan.

Bereikbaarheid: Vanaf 12 april kun je alleen de wijk Enka in via de Enkalaan, je verlaat de wijk via de Akulaan. De Enkalaan is van 19 april tot en met 9 mei afgesloten voor gemotoriseerd verkeer uit beide richtingen. Je kunt de Enkawijk met de auto in en uit via de Akulaan. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel via de Enkalaan de Enkawijk bereiken. Wel kunnen zij hier af en toe beperkte hinder verwachten.

Meer informatie

Er wordt nieuw riool aangebracht en de Enkalaan wordt aangepast naar de nieuwe situatie en geasfalteerd.

Periode: 17 april tot en met juni 2023.

Locatie: Rotonde N224 en de N224.

Bereikbaarheid: De N224 is te berijden op één rijbaan met een om-en-omsysteem. In de weekenden van 21 april tot en met 23 april en 2 tot en met 4 juni is de rotonde N224 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen nog wel langs de N224, maar worden voor de rotonde omgeleid met een korte omleidingsroute.

Meer informatie

De rotonde wordt in zijn geheel vervangen. Er komt nieuw asfalt en bestrating. Vanaf de rotonde op de N224 rijd je in de nieuwe situatie de Generaal Hackettlaan op. De afslag naar de Nieuwe Kazernelaan en Arnhemseweg komen te vervallen. Deze wegen zijn vanaf medio juni, wanneer de werkzaamheden aan de rotonde klaar zijn, bereikbaar vanaf de Generaal Hackettlaan.

Periode: 17 april tot en met juni 2023

Locatie: Driebergweg (Parkeerplaats Drieberg en losloopgebied Ederheide)

Bereikbaarheid: Van 17 april tot en met juni 2023 zijn er werkzaamheden aan de N224 en de rotonde op de N224. Door de werkzaamheden is de Driebergweg deze periode niet bereikbaar. Daardoor zijn de parkeerplaats Drieberg en losloopgebied Ederheide niet toegankelijk.

Meer informatie

Omdat de Driebergweg de toegang is tot een losloopgebied voor honden, willen we je graag wijzen op de andere losloopgebieden in Ede die wel bereikbaar zijn. Een overzicht van andere losloopgebieden voor je hond vind je op www.ede.nl/honden.

Periode: Begin mei tot en met medio juni 2023.

Locatie: Aansluiting Eikenlaan op Nieuwe Kazernelaan.

Bereikbaarheid: Je kunt niet van en naar de Nieuwe Kazernelaan vanaf de Eikenlaan. Je kunt omrijden via de Arnhemseweg en de Klinkenbergerweg.

Meer informatie

De aansluiting van de Eikenlaan op de Nieuwe Kazernelaan wordt tijdens de werkzaamheden aangepast, zodat de Eikenlaan straks op de nieuw aangelegde Parklaan aansluit. Gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze werkzaamheden niet langs dit kruispunt.