Werkzaamheden

Voor de aanleg van de Parklaan moeten we verschillende werkzaamheden uitvoeren. Tijdens de aanleg moet er ook van alles in de grond gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van kabels en leidingen voor gas, water stroom en glasvezel. Of het vervangen van het riool en aanleggen van een warmtenet.

Op deze pagina lees je wat we wanneer doen en op welke plek. Als door werkzaamheden wegen of fietspaden niet bereikbaar zijn, lees je hier ook hoe je kunt omrijden. Soms kunnen we die informatie pas later toevoegen, omdat een omleiding vaak kort van te voren bekend is. Naast de informatie op deze pagina, geven we ook ter plekke aan dat een weg afgesloten is/wordt en hoe je omrijdt.

Inwoners die veel last zullen hebben van de werkzaamheden, bijvoorbeeld omdat ze er direct langs wonen, ontvangen van ons altijd meer informatie voordat de werkzaamheden starten.

Heb je vragen over werkzaamheden? Neem dan contact op met aannemer Van Gelder.

Periode: 16 januari tot en met het voorjaar van 2024.

Locatie: Edeseweg en Bennekomseweg, tussen viaduct A12 en kruispunt Emmalaan.

Bereikbaarheid: De weg is alleen open voor gemotoriseerd verkeer richting Bennekom. Fietsers kunnen beide kanten op blijven fietsen tussen Ede en Bennekom. Met de fiets hoef je maar een deel om te fietsen, onder meer over de Diedenweg.

Meer informatie

Vanaf 16 januari 2023 tot en met het voorjaar van 2024 zijn de Bennekomseweg en de Edeseweg alleen in de richting van Bennekom te berijden door automobilisten en ander gemotoriseerd verkeer. Dat levert hinder op voor automobilisten vanaf Bennekom richting Ede, reizigers met de bus en fietsers. Medio mei wordt de omleidingsroute voor fietsers gewijzigd.

Woningen, bedrijven en andere locaties langs de route blijven bereikbaar. Dat komt doordat de kruispunten Emmalaan/Akulaan, Enkalaan en Zandlaan/Horalaan toegankelijk blijven voor verkeer.

Periode: 12 april tot en met medio juni 2023.

Locatie: Enkalaan.

Bereikbaarheid: Vanaf 12 april kun je alleen de wijk Enka in via de Enkalaan, je verlaat de wijk via de Akulaan. De Enkalaan is van 19 april tot en met medio juni afgesloten voor gemotoriseerd verkeer uit beide richtingen. Je kunt de Enkawijk met de auto in en uit via de Akulaan. Fietsers en voetgangers worden een klein stukje omgeleid via de Heimanslaan en het Paddenlaantje. Volg hiervoor de borden.

Meer informatie

Er wordt nieuw riool aangebracht en de Enkalaan wordt aangepast naar de nieuwe situatie en geasfalteerd.

Periode: 17 april tot en met juni 2023.

Locatie: Rotonde N224 en de N224.

Bereikbaarheid: De N224 is te berijden op één rijbaan met een om-en-omsysteem. In het weekend van 1 juni 19:00 uur tot en met 5 juni 06:00 uur is de rotonde N224 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen nog wel langs de N224, maar worden voor de rotonde omgeleid met een korte omleidingsroute.

Meer informatie

De rotonde wordt in zijn geheel vervangen. Er komt nieuw asfalt en bestrating. Vanaf de rotonde op de N224 rijd je in de nieuwe situatie de Generaal Hackettlaan op. De afslag naar de Nieuwe Kazernelaan en Arnhemseweg komen te vervallen. Deze wegen zijn vanaf medio juni, wanneer de werkzaamheden aan de rotonde klaar zijn, bereikbaar vanaf de Generaal Hackettlaan.

Periode: 17 april tot en met juni 2023

Locatie: Driebergweg (Parkeerplaats Drieberg en losloopgebied Ederheide)

Bereikbaarheid: Van 17 april tot en met juni 2023 zijn er werkzaamheden aan de N224 en de rotonde op de N224. Door de werkzaamheden is de Driebergweg deze periode niet bereikbaar. Daardoor zijn de parkeerplaats Drieberg en losloopgebied Ederheide niet toegankelijk.

Meer informatie

Omdat de Driebergweg de toegang is tot een losloopgebied voor honden, willen we je graag wijzen op de andere losloopgebieden in Ede die wel bereikbaar zijn. Een overzicht van andere losloopgebieden voor je hond vind je op www.ede.nl/honden.

Periode: Begin mei tot en met medio juni 2023.

Locatie: Aansluiting Eikenlaan op Nieuwe Kazernelaan.

Bereikbaarheid: Je kunt niet van en naar de Nieuwe Kazernelaan vanaf de Eikenlaan. Je kunt omrijden via de Arnhemseweg en de Klinkenbergerweg.

Meer informatie

De aansluiting van de Eikenlaan op de Nieuwe Kazernelaan wordt tijdens de werkzaamheden aangepast, zodat de Eikenlaan straks op de nieuw aangelegde Parklaan aansluit. Gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze werkzaamheden niet langs dit kruispunt.

Periode: 8 mei tot en met minimaal 7 weken later

Locatie: Edeseweg

Bereikbaarheid: De oostkant van de weg is tijdelijk niet beschikbaar voor fietsers. Fietsers vanuit Bennekom steken ter hoogte van de Freule van Wassenaerlaan over naar het fietspad aan de westkant.

Meer informatie

De oostkant van de weg is niet beschikbaar door de aanleg van warmteleidingen. Fietsers maken in twee richtingen gebruik van het fietspad aan de westkant van de Edeseweg. Houd er rekening mee dat de ruimte die je als fietser hebt vrij smal is. Vind je het fijner om meer ruimte te hebben, maak dan gebruik van de Bovenbuurtweg.

Na de aanleg van de warmteleidingen leggen we aan de oostkant een breed fietspad aan. Daarover kun je tot het einde van de werkzaamheden voor de Parklaan in twee richtingen fietsen.

Periode: 23 mei tot en met 26 mei 2023.

Locatie: Aansluiting Piet Romboutlaan op de Parklaan.

Bereikbaarheid: Je kunt niet van en naar de Nieuwe Kazernelaan vanaf de Piet Romboutlaan. Fietsers kunnen omfietsen via de Generaal Hackettlaan. Automobilisten worden omgeleid via de Janny Laupmanlaan.

Meer informatie

Tijdens de werkzaamheden sluiten we de Piet Romboutlaan aan op de nieuwe Parklaan. Gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze werkzaamheden niet langs dit kruispunt.