Werkzaamheden

Voor de aanleg van de Parklaan moeten we verschillende werkzaamheden uitvoeren. Op deze pagina lees je wat we wanneer doen en op welke plek. Als door werkzaamheden wegen of fietspaden niet bereikbaar zijn, lees je hier ook hoe je kunt omrijden.

Heb je vragen over werkzaamheden? Neem dan contact op met aannemer Van Gelder.

Periode: oktober 2022 - derde kwartaal 2023

Locatie: noordelijke deel Parklaan, tot en met eind 2022 op terrein waar nu nog geen weg ligt

Bereikbaarheid: je kunt gebruikmaken van de wegen zonder dat je om hoeft te rijden of lang moet wachten

Meer informatie

Vanaf 17 oktober 2022 worden de werkzaamheden voor de aanleg van de Parklaan in het noordelijk deel hervat. Dit is het weggedeelte vanaf de rotonde bij de N224 over de Kazerneterreinen tot aan het World Food Center.

De komende maanden bestaan de werkzaamheden uit het aanleggen van riolering, het afgraven van grond en het aanbrengen fundering voor de toekomstige weg. Deze werkzaamheden vinden tot het einde van dit jaar plaats op terrein waar (nog) geen weg ligt. We hoeven hierdoor geen wegen, fiets- en voetpaden af te sluiten. Als weggebruiker ondervindt u dus geen hinder van deze werkzaamheden.

Het zand dat we in het noordelijk deel afgraven verplaatsen we alvast naar het zuidelijke deel van de toekomstige Parklaan (tussen de Hoekelumse Eng en de A12). Daar blijft het liggen tot de werkzaamheden daar van start gaan.

Periode: 16 januari 2023 tot en met het voorjaar van 2024

Locatie: Edeseweg en Bennekomseweg tussen viaduct A12 en kruispunt Emmalaan.

Bereikbaarheid: De weg is alleen open voor gemotoriseerd verkeer richting Bennekom. Fietsers kunnen beide kanten op blijven fietsen tussen Ede en Bennekom. Met de fiets hoef je maar een deel om te fietsen, onder meer over de Diedenweg.

Meer informatie

De afsluiting van de weg richting Ede heeft grote gevolgen voor weggebruikers. Op de pagina Omleidingen vind je meer informatie voor automobilisten, fietsers en reizigers.