Afsluitingen Bennekomseweg en Edeseweg tussen 13 en 22 maart

De komende twee weken wordt er hard gewerkt aan de Parklaan, zodat de Edeseweg nog voor het eind van de maand in twee richtingen open kan. Tijdens deze eindsprint worden de Bennekomseweg en de Edeseweg in verschillende fases afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hier leest u hoe u tussen 13 en 22 maart met de auto tussen Bennekom en Ede rijdt. Tijdens deze werkzaamheden verandert de omleidingsroute voor fietsers niet.

13 - 19 maart: Afsluiting Edeseweg tussen Hoekelumselaan en Freule van Wassenaerlaan

Vanaf woensdag 13 maart 06:00 uur tot woensdag 19 maart is de Edeseweg tussen de Hoekelumslaan en het viaduct A12 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wilt u vanuit Ede naar Bennekom, dan kunt u omrijden vanaf de rotonde met de Zandlaan via de Hoekelumselaan of via de Zandlaan - Dr. W. Dreeslaan.

15 - 18 maart: Weekendafsluiting Bennekomseweg en Edeseweg

Vanaf vrijdagavond 15 maart 18:00 uur tot maandagochtend 18 maart 06:00 uur zijn de Bennekomseweg en de Edeseweg afgesloten voor alle verkeer. Met de auto wordt u omgeleid via de Dr. W. Dreeslaan. De omleidingsroute voor fietsers blijft gelijk. Deze gaat via de Sportlaan, Diedenweg en over het nieuwe fietspad langs de Edeseweg.

Enkawijk

Inwoners en bezoekers van de Enkawijk kunnen de wijk in en uit via de Akulaan. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de oversteek Enkalaan naar de Reehorsterweg.

Sportpark

Het sportpark is dit weekend voor auto’s alleen bereikbaar via de Zandlaan. Daar kunt u de auto parkeren en verder te voet naar de sportvelden.  Fietsers kunnen over het fietspad langs de Edeseweg via de Sportparkweg naar het sportpark rijden.

Vanaf 20 maart: Eén richting Edeseweg richting Bennekom

Vanaf woensdag 20 maart kan gemotoriseerd verkeer weer in één richting via de Edeseweg naar Bennekom rijden. Vanaf maandag 18 maart kun je al wel via de Edeseweg - Hoekelumselaan - Dr. W. Dreeslaan naar Bennekom rijden. 

Eind maart: Edeseweg en Hoekelumselaan in twee richtingen open voor alle verkeer

Eind maart is het zuidelijk deel van de Parklaan in twee richtingen open voor alle verkeer. Dit betekent het volgende:

  • Vanuit Ede kunt u vanaf de rotonde Zandlaan / Horalaan via de Edeseweg - Hoekelumselaan - de Poortwachter naar de A12 rijden.
  • U kunt dan ook vanaf het kruispunt de Poortwachter via de Hoekelumselaan - Edeseweg richting de Zandlaan en het Horapark rijden.
    Let op: Wanneer u vanuit deze richting komt, kunt u bij de Edeseweg alleen richting het noorden rijden. Rechtsafslaan richting Bennekom is NIET mogelijk.
  • Vanuit Bennekom rijdt u vanaf deze zaterdag via de Edeseweg naar het Horapark of de Zandlaan.