Eén weg, verschillende werkzaamheden

Misschien is het je al eens opgevallen dat er veel verschillende bedrijven werken aan de aanleg van de nieuwe Parklaan. Het is een bijzonder project. We leggen niet alleen een nieuwe weg aan, maar vernieuwen ook het riool en leggen kabels en leidingen voor gas, water, stroom en glasvezel. Normaal gebeurt dit vaak na elkaar, waardoor een weg over een langere periode meerdere keren open gemaakt moet worden.

Door deze nieuwe manier van werken, werken er dus ook verschillende bedrijven aan de nieuwe Parklaan. Zo is er een aannemer voor de aanleg van de weg, een voor het verplaatsen van de stroom en internetkabels, en weer een andere voor de vernieuwing van de riolering. Deze bedrijven huren ook weer andere aannemers in om het werk voor hen te doen.

Goede afspraken

Deze unieke situatie zorgt dat we het werk sneller kunnen uitvoeren. Maar we zijn ook van meer factoren afhankelijk. Niet alleen kan het weer tegenvallen en kunnen we onverwachte dingen tegenkomen in de grond. Als één bedrijf vertraging oploopt, kan dat ook voor de rest gevolgen hebben. Door iedere week goed met elkaar te overleggen en door goede afspraken te maken zorgen we dat onze planningen goed op elkaar aansluiten.

Planning

Op dit moment is de planning om de weg in het voorjaar van 2024 weer te openen. Daarna heeft aannemer van Gelder nog wel tijd nodig om de laatste dingen af te ronden.

Helaas lukt het op dit moment nog niet om een concrete einddatum te noemen. Dit komt omdat er nog veel externe factoren zijn die de duur van de werkzaamheden beïnvloeden. Bijvoorbeeld het weer, maar in dit geval dus ook de planning en het verloop van de werkzaamheden door anderen. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen delen van het werk wel dit jaar klaar zijn, waardoor de overlast eerder zal verminderen. Zo gaat eind dit jaar het zuidelijke deel van de Parklaan, in de richting van de poortwachter, open.

Blijf op de hoogte

Via parklaan.ede.nl/werkzaamheden blijf je op de hoogte van de werkzaamheden voor de nieuwe Parklaan. Of download de bouwapp van aannemer Van Gelder in de appstore.