Emmalaan uiterlijk maandag 14 augustus weer open

Dit weekend is aannemer Van Gelder nog aan het werk op de kruising van de Emmalaan met de Klinkenbergerweg. Maar vanaf uiterlijk maandag 14 augustus kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers het kruispunt weer gebruiken.

Andere route voor fietsers en voetgangers kruispunt Emmalaan/Akulaan

De fiets- en voetpaden liggen nu op een andere plek dan voor de werkzaamheden. Fiets of wandel je vanuit de Akulaan richting de Emmalaan en het station? Op het kaartje hieronder zie je de nieuwe fiets- en wandelroutes. Onder het kaartje vind je een uitleg van de routes.

 

Als voetganger of fietser vanaf de Enkawijk naar het station en terug

Vanuit de Enkawijk steek je als voetganger of fietser vanaf de zuidkant van de Akulaan de Bennekomseweg over richting het westen. Daarna steek je de Emmalaan over richting het noorden. Allebei deze oversteken zijn geregeld met verkeerslichten. Vanaf daar kun je via het voet-/fietspad langs de betonnen barriers richting de Oude Bennekomseweg volgen, zoals dat voor de werkzaamheden ook het geval was. Op de terugweg volg je precies dezelfde route, maar dan de andere kant op, richting de Enkawijk.

Als fietser vanaf het station richting Ede-centrum

Als je als fietser vanaf het station vertrekt en richting Ede-centrum wilt gaan, fiets je vanaf de Oude Bennekomseweg langs de betonnen barriers aan de noordkant van de Emmalaan richting de kruising met de Klinkenbergerweg. Hier kun je met behulp van verkeerslichten de weg oversteken naar de oostkant, en linksaf slaan om via de Albertstunnel je weg richting het centrum van Ede te vervolgen.

Werkzaamheden Albertstunnel

Het werk in de Alberstunnel is nog niet helemaal klaar. Tot eind september werkt Van Gelder nog aan het fietspad van de tunnel. Dit betekent dat fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Wisseling rijstrook Edeseweg

Ondertussen gaat ook het werk aan de Bennekomse en Edeseweg gewoon verder. Op maandag 14 augustus wisselt Van Gelder van werkvak op het deel tussen de Zandlaan en de A12. De rijstrook verplaatst om 6:00 uur in de ochtend naar de andere helft van de weg. De bushalte voor lijn 86 en lijn 653 schuift mee en is via de normale aanlooproute bereikbaar.

Asfalteerwerkzaamheden Bennekomseweg

Tussen maandag 4 en vrijdag 8 september wordt de Enkalaan afgesloten. De weg is vijf dagen dicht zodat Van Gelder het nodige werk aan de oostkant van de Bennekomseweg kan doen. Tijdens deze werkzaamheden kun je de Enkawijk in en uit via de Akulaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de werkzaamheden voor de Parklaan? Kijk op de pagina Werkzaamheden of download BouwApp. Je vindt de BouwApp in de Play Store of App Store of bekijk de app in uw webbrowser.