En de naam van het noordelijk deel van de Parklaan is...

Het noordelijk deel van de Parklaan krijgt de naam Generaal Hackettlaan. De naam is een eerbetoon aan de Britse generaal John Winthrop Hackett. 

John Winthrop Hackett werd geboren op 5 november 1910 in het Australische Perth. In 1944 landt de generaal als commandant van de Britse 4e Parachutistenbrigade op de Ginkelse Heide. Na de slag om Arnhem raakt Hackett zwaar gewond. Na een zware operatie in het Arnhemse St. Elizabeth Gasthuis weet hij met hulp van de verzetsstrijders Piet van Arnhem en Blue Johnny te ontsnappen. Hij duikt onder in het huis van de gezusters De Nooij in hartje Ede, op de Torenstraat 5. Eind januari 1945 wordt Hackett via een ontsnappingsroute per fiets naar de Biesbosch gebracht, aan de geallieerde zijde van de Merwede. De Britse generaal wordt benoemd tot ereburger van Ede en overlijd in 1997. Bij zijn overlijden maakte de gemeente Ede al bekend dat zij bij een passende gelegenheid een plein of straat wilde vernoemen naar generaal Hackett. De aanleg van het noordelijk deel van de Parklaan, die begint bij de locatie waar de bevrijders Ede binnen reden, is een mooie gelegenheid.

Planning

De aanleg van het noordelijk deel van de Parklaan is gepland voor medio 2021/medio 2022. Als de weg klaar is worden de straatnaamborden geplaatst.