Herten en wilde zwijnen te zien op geluidsscherm kruising Klinkenbergerweg - WFC

Begin oktober zijn 30 speciale platen gemonteerd aan het geluidsscherm bij het kruispunt Klinkenbergerweg - World Food Center (WFC). Beide kanten van het geluidsscherm vormen zo samen een Veluws panorama.

Goed kijken

Aan de ene zijde van het geluidsscherm zijn herten te zien, aan de andere zijde wilde zwijnen. In de aluminium platen zitten allemaal kleine gaatjes. Dat is niet voor niets. Door deze gaatjes en het contrast van de lichte platen op de zwarte achtergrond van kokosvulling wordt het panorama zichtbaar. Vooral van wat afstand is de verbeelding goed te zien. De afbeelding nog beter zien? Knijp dan wat met je ogen of kijk ernaar via de camera van uw mobiele telefoon.

Historische bomen behouden

Leuk weetje: het geluidsscherm ‘zweeft’ hier boven de grond. Het is namelijk opgehangen aan funderingspalen. Daarmee hebben we een aantal monumentale bomen die rondom het geluidsscherm staan kunnen behouden én tegelijkertijd de benodigde geluidswerende voorzieningen voor de bewoners aan de Berkenlaan kunnen realiseren.

Kruispunt nu bijna klaar

Met de plaatsing van deze verbeelding zijn de werkzaamheden aan kruispunt Klinkenbergerweg - WFC nagenoeg afgerond. Er worden in de komende periode nog wat herstelwerkzaamheden uitgevoerd, en de grondwal wordt richting het noorden wat verlengd. De definitieve verkeersborden op het kruispunt worden aangebracht als de rest van de Parklaan is aangelegd.