Luchtfoto van de aanleg van de nieuwe weg bij de Poortwachter en de Maanderdijk en de aansluiting op de Dr. W. Dreeslaan

Maanderdijk vanaf 6 november weer open

De kruising Maanderdijk/Harnsesteeg is klaar en al weer enige tijd opengesteld voor het verkeer. We hadden gepland dat verkeer vanaf vrijdag 30 oktober ook weer over de Maanderdijk en de aansluiting op de Dr. W. Dreeslaan kon rijden. Helaas moeten we dat een week uitstellen.

Tot nu toe konden we de planning steeds halen. Ondanks het coronavirus. Helaas raakt het virus dit project nu ook. Zo zijn er besmettingen bij enkele onderaannemers, waardoor zij niet genoeg personeel hebben om alle nieuwe openbare verlichting deze week aan te sluiten. Wij vinden het niet veilig om de weg zonder verlichting te openen. Daarnaast moeten er nog enkele andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarom stellen we helaas de opening van de Maanderdijk voor verkeer uit met één week. Vrijdagmidddag 6 november denken wij rond 17:00 uur de gehele weg open te kunnen stellen. Vanaf dat moment komt ook de fietsomleiding te vervallen en al het nog ingestelde éénrichtingsverkeer in het Binnenveld.

Na deze openstelling voert de aannemer nog een aantal kleinere werkzaamheden uit. Ook planten zij in december nog bomen langs de Maanderdijk. Voor deze werkzaamheden wordt dan plaatselijk een verkeersmaatregel ingesteld. De weg sluiten we daar niet voor af.