Omleidingsroute Maanderdijk

Nieuwe ligging Maanderdijk (geel). Huidige Maanderdijk in blauw.

In december 2019 is Heijmans gestart met de aanleg van de nieuwe Maanderdijk. Ook werken zij aan de aansluiting op de Dr. W. Dreeslaan (N781). De nieuwe Maanderdijk is een onderdeel van de Parklaan. Vanaf vrijdagmiddag 28 februari 2020 is het eerste deel van de nieuwe Maanderdijk open voor verkeer. De Dr. W. Dreeslaan blijft hierdoor bereikbaar via een tijdelijke toegangsweg. Deze route wordt met borden aangegeven. Op de plek van de huidige Maanderdijk werken we aan een nieuwe onderdoorgang richting de carpoolplek.

Omleiding fietsverkeer

Doordat de Nieuwe Maanderdijk vanaf 28 februari open is voor verkeer, vervalt de fietsroute via de huidige Maanderdijk. Fietsers kunnen vanaf 28 februari tot en met medio augustus niet meer via de Maanderdijk van het naar het viaduct Poortwachter fietsen. Om onveilige situaties tijdens de werkzaamheden te voorkomen, worden fietsers tussen Veenendaal en Bennekom omgeleid via de Harnsesteeg. Fietsers van en naar Ede kunnen gebruik maken van het Statepad. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden. De omleidingsroute geeft geen extra reistijd, waardoor hinder beperkt is.

Afsluiting carpoolplaats

De carpoolplaats is tot november niet bereikbaar. Voor de carpoolplaats is een alternatieve locatie gevonden op P3 van VV Bennekom (Sportpark de Eikelhof). Deze locatie wordt met borden aangegeven en ligt aan de Achterstraat in Bennekom. Deze alternatieve locatie blijft tot medio november 2020 in gebruik.