Opening Parklaan

Vrijdag 26 april was het zover: de Bennekomseweg in Ede ging open voor verkeer in twee richtingen. Daarmee is na meer dan een jaar hard werken en veel omleidingen en afsluitingen project de Parklaan klaar. Voor de weg openging hebben ruim 750 mensen de afronding meegevierd tijdens de grootste vrijdagmiddagborrel van Ede OP de Bennekomse weg.

Het was een gemoedelijke alcoholvrije borrel. Veel (buurt)bewoners kwamen het eind van de overlast vieren en ervaren hoe het is om op de openbare weg een drankje te drinken. Er werd bijgepraat, er waren hapjes en muziek en kinderen van hardloopvereniging Climax liepen een estafette waarbij ze de straatnamen van de Parklaan verzamelden. Zo kreeg ook symbolisch ieder deel van de parklaan weer zijn eigen naam. Nu de weg weer open is, vervalt namelijk de naam Parklaan.

Restwerkzaamheden

Hoewel het project klaar is en de weg open tussen de N224 en de A12, betekent niet dat al het werk klaar is. De komende periode zal aannemer Van Gelder bezig zijn met restwerkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tegelen van de Albertstunnel.

Rondje Parklaan #10

Het afronden van het project betekent ook het einde van Rondje Parklaan. In de tiende en laatste aflevering neemt Pepijn je mee langs de hoogte- en dieptepunten van dit grote project.

Bekijk Rondje Parklaan op YouTube