Parklaan opent helemaal op 26 april

Na anderhalf jaar van werkzaamheden gaat op vrijdagavond 26 april de Parklaan helemaal open. De Edeseweg en de Bennekomseweg zijn dan ook weer in twee richtingen geopend. Met het afronden van deze laatste werkzaamheden is het aanleggen van de Parklaan helemaal afgerond. Daarom is er op vrijdagmiddag een groot feest gepland op de weg en iedereen is welkom.

Groot feest

Als dank voor uw geduld tijdens de werkzaamheden krijgt u het eerste drankje van ons. Voor de jongste inwoners is er een ijsje. De borrel is alcoholvrij en vindt plaats tussen 16:00 en 17:00 uur op de Bennekomseweg voor de Reehorst. Op de weg is ruimte voor maximaal 1.000 personen. Het is belangrijk dat u zich van tevoren aanmeldt.

Klik hier om u aan te melden

Goed om te weten: omdat het feest plaats vindt op de weg, is deze niet bereikbaar met de auto en is er beperkte ruimte voor fietsers. Kom daarom lopend naar de opening. Liever op de fiets? Stal uw fiets dan bij fietsenstallingen in de buurt. Bijvoorbeeld bij station Ede-Wageningen of achter de Frisokazerne.

Lang aan gewerkt

De Parklaan verbindt de N224 en de A12 via een rondweg. Met deze nieuwe weg zijn de Enkawijk en het Kazerneterrein veel beter bereikbaar. De eerste plannen voor de Parklaan begonnen al in 2005 met een eerste ontwerp in 2011. Het nieuwe ontwerp kwam er in 2018. In dit ontwerp kwam er minder asfalt en meer (behoud van) groen. Met het nieuwe ontwerp kwam er groen licht en kon er in 2022 begonnen worden aan de bouw van de Parklaan.

Eerder open

In januari ging de planning nog uit van een opening in juni. Door een relatief warme winter konden de werkzaamheden snel worden uitgevoerd. De bedrijven die de kabels en leidingen legden konden zo hun werk vroegtijdig afronden. Omdat er verder geen tegenvallers waren kan de weg vroeger open dan verwacht.