Werkzaamheden Klinkenbergerweg

Om Ede Oost goed bereikbaar te houden werken we aan de aanleg van de Parklaan. De Parklaan wordt in de toekomst de doorgaande verbinding naar de N224. Ter hoogte van de Klinkenbergerweg werken we aan twee nieuwe kruispunten. De werkzaamheden duren nog tot en met oktober. Houd er rekening mee dat u tussen 3 en 17 augustus moet omrijden.

De werkzaamheden aan de Klinkenbergerweg worden uitgevoerd tussen de kruising Berkenlaan en de Keetmolenweg.

Van 3 tot 17 augustus

Van 3 tot 17 augustus beginnen we met het aanpassen en vervangen van de verkeerslichten op de kruising met de Berkenlaan. De Klinkenbergerweg is dan helemaal afgesloten voor het doorgaande autoverkeer. Dit komt doordat we vertraging hebben opgelopen door onvoorziene werkzaamheden. Door de weg nu toch twee weken af te sluiten, kunnen we die vertraging weer inlopen. We kiezen ervoor om dit in deze vakantieperiode te doen. Dan is er minder verkeer op de weg en hebben minder mensen hinder van de werkzaamheden. Voor het verkeer dat rechtdoor moet is er een omleiding. Hiervoor volgt u de borden. Met een kleine omleiding kunnen fietsers wel van het noorden naar het zuiden en andersom rijden.

Van 17 augustus tot en met 28 augustus

In deze periode werken we verder aan de Klinkenbergerweg. De weg is dan open voor al het verkeer. Er kunnen nog wel kleine omleidingen zijn voor fietsers. Volg daarvoor de borden.

Vanaf 1 september

Vanaf 1 september kunt u gebruikmaken van het nieuwe kruispunt op de Klinkenbergerweg. Het kruispunt bij het WFC-terrein wordt naar verwachting op 1 oktober opgeleverd. In de periode van 1 september tot en met het najaar ronden we de werkzaamheden af. Ook planten we dan bomen en ander groen.

Overlast beperken

Aannemer BAM voert voor ons de werkzaamheden uit. Bouwen zonder overlast kan helaas niet. Wel doet de aannemer zijn best om overlast door de werkzaamheden zoveel mogelijk te voorkomen. Ze gebruiken machines die minder lawaai en trillingen veroorzaken dan normaal en maken bijvoorbeeld gebruik van een elektrische wals voor de asfaltwerkzaamheden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze werkzaamheden. Klik dan hier.